Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Dinkel
- 2 TL Fenchelsamen
- 260 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 240 g Wasser
- 1 TL Rohrohrzucker
- 10 g Salz
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 60 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 100 g Fenchel, in feinen Streifen (2 mm)
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelrisotto mit Mangold (vegan)
8h 30min
Spinat-Tomaten-Quiche
1h 45min
Mehrkorn-Focaccia
2 godz. 5 min
Focaccia Verde
2 Std. 20 Min
Grünkern-Frikadellen auf Zucchinisalat
1h
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Süss-saures Veggi-Ragout
50min
Rüben-Dinkel-Galette
2 Std.
Süßkartoffel-Pancakes mit Chili-Salsa
40min
Linsencurry mit Kürbis
1h 15min
Karotten-Zucchini-Kuchen (vegan)
1h 10min
Black Bean Pattie
30min