Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Dinkel
- 2 TL Fenchelsamen
- 260 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 240 g Wasser
- 1 TL Rohrohrzucker
- 10 g Salz
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 60 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 100 g Fenchel, in feinen Streifen (2 mm)
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbis-Möhren-Gratin
50 min
Grünkohltaboulé mit Süßkartoffelchips
40 min
Spinat-Tomaten-Quiche
1h 45min
Vollkorn-Fladenbrot mit Tomaten
45 min
Couscous-Taler mit Cranberrys
1 godz.
Dinkelrisotto mit Mangold (vegan)
8 Std. 30 Min
Focaccia Verde
2 godz. 20 min
Vegane Birnen-Thymian-Muffins
40 min
Rüben-Dinkel-Galette
2h
Minestrone mit Seidentofu
35min
Flammkuchen mit roten Zwiebeln und Trauben
1 Std. 25 Min
Karotten-Zucchini-Kuchen (vegan)
1 Std. 10 Min