Vegetarische persische Bohnenpatties

Vegetarische persische Bohnenpatties

2.8 28 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Portionen

Składniki

Bohnenpatties
  • Bulgur
    150 g
  • Wasser
    400 g
  • Salz
    1 TL
  • dicke Bohnen, TK
    400 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Pinienkerne
    50 g
  • Sumak
    1 geh. TL
  • Olivenöl
    30 g
Füllung und Fertigstellung
  • Feta in Stücken
    60 g
  • Frischkäse
    60 g
  • Minze abgezupft
    10 g
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Sesam
    100 g
  • Öl zum Frittieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 346 kcal / 1448 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...