Vegetarische persische Bohnenpatties
TM6 TM5

Vegetarische persische Bohnenpatties

2.8 (27 ocen)

Składniki

Bohnenpatties

  • 150 g Bulgur
  • 400 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • 400 g dicke Bohnen, TK
  • ½ TL Pfeffer
  • 50 g Pinienkerne
  • 1 geh. TL Sumak
  • 30 g Olivenöl

Füllung und Fertigstellung

  • 60 g Feta, in Stücken
  • 60 g Frischkäse
  • 10 g Minze, abgezupft
  • 1 Prise Cayenne-Pfeffer, gemahlen
  • 100 g Sesam
  • Öl zum Frittieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1448 kJ / 346 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy