Möhrenquiche mit Salbei

Möhrenquiche mit Salbei

4.5 116 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

Quicheteig:
  • Dinkelkörner
    100 g
  • Dinkelmehl Type 630
    100 g
  • Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Wasser
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Backerbsen oder Bohnen zum Blindbacken
Belag:
  • Wasser
    250 g
  • Möhren in 5 mm Scheiben
    350 g
  • Schalotten
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Oliven, schwarz, entsteint
    80 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salbeiblätter in feinen Streifen
    12
  • Sahne
    100 g
  • Eier
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 591 kcal / 2469 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...