Urządzenia i Akcesoria
Safran-Kokos-Milchreis mit Rosenwasser
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
frischer Ingwer geschält, in dünnen Scheiben15 g
-
Ghee2 EL
-
Kokosflocken50 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Milchreis200 g
-
Milch1000 g
-
Rohrzucker50 g
-
Salz¼ TL
-
Safran, gemahlen (à 0,1 g)2 Dosen
-
Rosenwasser1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1632 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ayurveda
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chai-Energiekekse (glutenfrei)
55min
Porridge mit Kardamom-Zimt-Drizzle
40min
Tarka Dal
9h 5min
Gewürz-Milchreis
55min
Mango-Thai-Basilikum-Lassi
5min
Goldener Mandeldrink
20min
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Apfel-Ingwer-Kompott
20min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35min
Gewürz-Porridge
20min
Habermus - warmer Dinkelbrei nach Hildegard von Bingen
20min
Indische Linsensuppe
45min