Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 110 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- olej, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2u. 45min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1h 10 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2u. 50min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2u. 25min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2u. 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bagietka bezglutenowa
1h 45 min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30min