Magdalenki (bez glutenu)

Magdalenki (bez glutenu)

4.4 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 sztuk

Składniki

  • 150 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 110 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • olej do natłuszczenia formy

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 1.6 g
Kalorie 491 kJ / 117 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 13.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...