Empanadas z topinamburem i serem cheddar

Empanadas z topinamburem i serem cheddar

3.8 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji

Składniki

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 50 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 1 jajko
  • 50 g wody
  • 1 łyżeczka soli
Farsz
  • 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 400 g topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek do posmarowania pierogów
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
Sos
  • 50 g rukoli
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 641.3 kcal / 2683.2 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 41.3 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 912.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...