Urządzenia i Akcesoria
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
30 g masła
-
50 g mleka 3,2% tłuszczu
-
1 jajko
-
50 g wody
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
70 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
400 g topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek do posmarowania pierogów
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Sos
-
50 g rukoli
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
912.1 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
2683.2 kJ /
641.3 kcal
Tłuszcz
41.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Paszteciki piknikowe
50 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.