Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 30 g masła
- 50 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 1 jajko
- 50 g wody
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 70 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 400 g topinamburu, obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- oliwa z oliwek, do posmarowania pierogów
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
Sos
- 50 g rukoli
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 szczypty soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2683.2 kJ / 641.3 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 912.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30min
Terrina z ziołową polentą
1 Std. 50 Min
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Suflety kalafiorowe
55 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Pasta z topinamburu
35 min
Pilaw z bakaliami
50 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Pikantna pizza
1h 30min