Urządzenia i Akcesoria
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
30 g masła
-
50 g mleka 3,2% tłuszczu
-
1 jajko
-
50 g wody
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
70 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
400 g topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek do posmarowania pierogów
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Sos
-
50 g rukoli
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
912.1 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
2683.2 kJ /
641.3 kcal
Tłuszcz
41.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierożki shaomai
2 godz.
Wegańskie naleśniki
50 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Horchata
12 godz. 10 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 godz. 10 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min