![Paris Brest Paris Brest](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a4c458f2-938a-4d95-8d9e-5e98ce758ecf/Derivates/bcad4a5f-8568-41ad-b2b0-e76081681f95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème pâtissière
- 375 g milk
- 15 g unsalted butter
- 3 eggs
- 30 g white sugar
- 75 g cornflour
Hazelnut praline paste
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Choux pastry & Hazelnut cream
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
- 230 g pouring (whipping) cream
Glaze & assembly
- 10 g soft brown sugar
- 85 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 tsp natural vanilla extract
- 25 - 30 g hot water (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2287.7 kJ / 544.7 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 98.4 mg
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni
4h 40 min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Panna cotta
6h 15min
Profiteroles
2h
Choux pastry
2h
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2h
Crème pâtissière
15 Min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 Std. 30 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Black sesame mochi ice cream
23 Std.
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25u. 15min