![Hazelnut caramel bonbons (TM6) Hazelnut caramel bonbons (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/301d9aa5-34bc-4e59-8a24-b28a66a0b70a/Derivates/b9291f66-58e5-4562-b523-a0b2d6647dcf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tempered chocolate
- 300 g dark chocolate (70% cocoa) (buttons or grated) (see Tips)
Caramel filling
- 250 g caster sugar
- 130 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1030 g water
- 30 g butter
- 50 g milk chocolate
- 50 g vinegar
- 15 hazelnuts, without skin, plus extra for any additional moulds
- edible gold leaf
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 671.1 kJ / 159.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 12.3 mg
Alternatywne przepisy
Neapolitan pizza
1 godz. 30 min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 godz.
Sweetened condensed milk
35min
Caramel Éclairs
2klst 25 min
Biscoff Spread
10 min
Raspberry and vanilla marshmallows
2 godz. 15 min
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Cooked mayonnaise
5 Min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min
Salted caramel sauce
40min
Lemon curd (TM6)
15 Min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min