Hazelnut caramel bonbons (TM6)
TM6

Hazelnut caramel bonbons (TM6)

4.6 (8 ocen)

Składniki

Tempered chocolate

  • 300 g dark chocolate (70% cocoa) (buttons or grated) (see Tips)

Caramel filling

  • 250 g caster sugar
  • 130 g pouring (whipping) cream
  • 1 tsp freshly squeezed lemon juice
  • 1030 g water
  • 30 g butter
  • 50 g milk chocolate
  • 50 g vinegar
  • 15 hazelnuts, without skin, plus extra for any additional moulds
  • edible gold leaf

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
671.1 kJ / 159.8 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
14.5 g
Tłuszcz
10.9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
0.3 g
Sód
12.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy