Urządzenia i Akcesoria
Lemon glaze madeleines
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
24 portions
Składniki
Madeleines
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs2
-
caster sugar120 g
-
plain flour120 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon zest only, no white pith1
-
milk30 g
-
oil10 g
Lemon glaze
-
icing sugar100 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.7 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
424.4 kJ /
101.4 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spice cake with caramel pecan glaze
45 min
Bannofee Muffin
45 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Tiramisu maritozzi
11 godz.
Edna's lemon curd teacake
40 min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Charlotte Russe
3 godz.
Deconstructed Strawberry Custard Tart
4 godz. 25 min
Quark
3 godz.
Soft Date Cake with Walnuts
1 godz. 10 min
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Walnut cake with coffee frosting
1 godz. 10 min