![Crème anglaise Crème anglaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46EE0B85-31CD-42F1-B04E-978454A1ADC3/Derivates/40df5fc2-0ca5-42a6-bfcb-ba8965b2f361.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g milk
- 4 egg yolks
- 50 g white sugar
- 2 tsp vanilla bean paste
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2633 kJ / 626.9 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 147 mg
Alternatywne przepisy
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10min
Mayonnaise
5min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30min
Orange liqueur zabaglione
15 Min
Crème pâtissière
15 Min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Classic zabaglione
15 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 Min