Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel discs
- cold water
- 60 g caster sugar
Pastry cream
- 2 vanilla beans
- 500 g full cream milk
- 70 g unsalted butter
- 1 pinch salt
- 70 g caster sugar
- 60 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
Puff pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, cut into pieces
- ½ tsp salt
- 2 tsp lemon juice
- 100 g water, chilled
Choux pastry
- 160 g water
- 80 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (2 cm)
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
Chantilly cream
- 2 tbsp icing sugar
- 450 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2486.4 kJ / 592 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 188.9 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk balsamic sorbet
12 godz. 30 min
Olive and fennel grissini
25 Std. 30 Min
Almond pastry
25min
Chocolate mousse soufflés
55 min
Vanilla ice cream
12 Std.
Lemon sorbet
8 godz. 30 min
Frozen fruit sorbet
10 min
Ricotta fruit tart
1 godz. 30 min
Mango truffles, strawberry spheres and white chocolate crumble
11 godz. 30 min
Tiffin slice
4 Std. 30 Min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4 Std. 30 Min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 godz. 30 min