Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baba
- 8 eggs
- 50 g white sugar
- 160 g salted butter, cut into pieces
- 15 g dried instant yeast
- 450 g baker's flour
- oil, for greasing
Rum syrup
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 600 g water
- 1 - 2 pinches ground cinnamon
- 60 g honey
- 250 g white sugar
- 200 g white rum
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.3 kJ / 405.5 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 167.5 mg
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Tamarind millionaire's shortbread
50min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30h
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 Std. 35 Min
Black forest Christmas yule log
1h 30min
Speculaas
1h
Baked cherry crumble cheesecake
1h 25min
Polish doughnuts
2h 30 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 godz.
Traditional crème brûlée
25 Std.
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min