![Fraisier sponge (TM6, Christy Tania) Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7d09ad79-ccf7-4a8b-a34f-2ab00e746ce7/Derivates/89c58cb0-c633-4b43-86e4-163bec7dc5df.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 100 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Panna cotta
6h 15min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72h
Moroccan bundt
1 Std. 20 Min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28u. 30min
Crème pâtissière
15 min
Pavlova towers
4 Std. 30 Min
Yoghurt with red berry coulis
13u. 20min
Brioche fruit tarts
4 Std.
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min