Urządzenia i Akcesoria
Mus kawowy (bez cukru)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
125 g espresso, zaparzonego gorącego
-
2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
-
240 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżka syropu z agawy
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
230 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
120 g malin, świeżych
-
gorzka czekolada, do dekoracjikakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.8 g
Kalorie
1559 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
31.7 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Brazylijskie trufle z mango
3 godz. 45 min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min