Urządzenia i Akcesoria
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
20 kromek
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
120 g migdałów, blanszowanych
-
180 g pestek dyni
-
60 g ziaren słonecznika
-
60 g siemienia lnianego
-
30 g nasion chia
-
30 g łusek babki płesznik (psyllium)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
300 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
6.1 g
Kalorie
651 kJ /
155.6 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6h 15min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2h 20min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57h 40min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10min