
Wersje kompatybilne
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek do natłuszczenia papieru do pieczenia
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 120 g migdałów, blanszowanych
- 180 g pestek dyni
- 60 g ziaren słonecznika
- 60 g siemienia lnianego
- 30 g nasion chia
- 30 g łusek babki płesznik (psyllium)
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 155.6 kcal / 651 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Mąka gryczana
5 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min