Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
TM5 TM6

Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)

4.3 (78 ocen)

Składniki

  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 120 g migdałów, blanszowanych
  • 180 g pestek dyni
  • 60 g ziaren słonecznika
  • 60 g siemienia lnianego
  • 30 g nasion chia
  • 30 g łusek babki płesznik (psyllium)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g wody

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
651 kJ / 155.6 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
7.8 g
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy