Tartelette citron vert-gingembre

Tartelette citron vert-gingembre

4.7 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

La pâte
  • 20 g de sucre en poudre
  • 1 zeste de citron vert
  • 5 g de gingembre frais
  • 150 g de farine de blé
  • 75 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g d'eau
La crème citron vert-gingembre
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 150 g de sucre en poudre
  • 4 citrons verts (1 zeste et 110 g de jus env.)
  • 15 g de gingembre frais
  • 4 œufs
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 482 kcal / 2017 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...