Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g di melanzane tonde violette a fette (2 cm)
- 1 cucchiaio di sale
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 4 gambi di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di origano fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 400 g di aceto di vino bianco
- 400 g di vino bianco secco
- 1 peperone rosso a dadini (2x2 cm)
- 2 gambi di sedano bianco a dadini (2x2 cm)
- olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Zucchine sott'olio
723 Std. 15 Min
Salsa di pomodori, pancetta e paprika
45min
Verdure miste in agrodolce
25hod. 40min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Pomodorini al naturale
1 godz.
Pere sciroppate
721h 20min
Pesche sciroppate
721h 20min
Cipolline sott'olio
361 Std. 10 Min
Zucchine piccanti
55 min
Conserva di pomodoro classica
7sa 20 dk
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min