Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arancini
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 700 - 750 g di acqua
- 125 g di asparagi
- 40 g di scalogno
- 30 g di burro a pezzi
- 100 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 2 uovo
- pangrattato senza glutine q.b.
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 424.8 kJ / 101.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 98.2 mg
Alternatywne przepisy
Risotto spinaci e piselli
35min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5h
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25min
Gnocchi di patate e piselli
1h
Pizza Gourmet con salmone e avocado
3h 30 min.
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Gnocchi al mandarino con capesante e zucchine (senza glutine)
1h 30 min.
Mezzelune di melanzane e quinoa (vegan)
55 min.
Pizza saporita con uova e spinaci
2h 30min
Ravioli al radicchio
1h 10 min.
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4 Std. 30 Min
Lasagnetta con zucca e funghi
1h 15 min.