Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arancini
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 700 - 750 g di acqua
- 125 g di asparagi
- 40 g di scalogno
- 30 g di burro a pezzi
- 100 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 2 uovo
- pangrattato senza glutine q.b.
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 424.8 kJ / 101.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 98.2 mg
Alternatywne przepisy
Crêpes alle zucchine
1 Std. 15 Min
Bon bon noci e nocciole
2h 20min
Croissant ai wurstel ed Emmental (senza glutine)
2h
Pain au chocolat (senza glutine)
4h
Farina di patate
8h 15 min
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14h
Cestini al formaggio con salsa al peperoncino e confettura di lamponi
2h 15min
Focaccia spinaci e olive
1 Std. 30 Min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Cheesecake all'uva fragola
10u.
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min