Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 300 g de carottes, coupées en rondelles
- 30 g de beurre
- 20 g d'huile neutre (tournesol, pépins de raisins, arachide)
- 1000 g de viande de bœuf, morceaux à bourguignon (3 cm env.)
- 30 g de farine de blé
- 400 g d'eau
- 1 cube de bouillon (bœuf ou légumes)
- 500 g de bière brune
- 1000 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2147.7 kJ / 511.2 kcal
- Białko
- 45.3 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2h 10min
Longe de porc à la riojana
50min
Bœuf carottes vietnamien
1 Std. 20 Min
Rocambole de carne (Roulé de bœuf haché)
1 godz. 5 min
Porc au sucre
45min
Garbure du Béarn
1 Std. 10 Min
Poitrine de porc à la sauce de soja
40min
Poulet au vin rouge
55 min
Cassoulet mexicain
35min
Goulasch de bœuf traditionnel autrichien
4h
Sauté de porc à l'hawaïenne
45min
Sauté de porc sauce cacahuète
45min