Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 25 g de miel
- 1 c. à café de sauce de soja
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 2 c. à café de paprika
- 500 g de blancs de poulet, coupés en morceaux (environ 3 cm)
- 500 g d'eau
- 150 g de courgette, coupée en rondelles (1 cm)
- 150 g de poivron rouge, coupé en morceaux (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 249 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 614.8 g
- Sód
- 1.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de poulet et riz
40min
Poulet et ratatouille au romarin
40min
Papillotes de saumon, courgettes et riz
40min
Gratin de viande hachée, curry et pomme de terre
1 godz. 10 min
Poulet aux poivrons
55 min
Poulet méditerranéen
2 Std. 50 Min
Poulet vapeur, purée pomme-céleri et courge
1h 5min
Riz pilaf aux poivrons et au bœuf haché
30min
Poulet roulé aux herbes et petits pois aux lardons
50min
Filet mignon à la provençale
55 min
Tajine de poulet et légumes d'été
45min
Cari poulet
45min