Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 25 g de miel
- 1 c. à café de sauce de soja
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 2 c. à café de paprika
- 500 g de blancs de poulet, coupés en morceaux (environ 3 cm)
- 500 g d'eau
- 150 g de courgette, coupée en rondelles (1 cm)
- 150 g de poivron rouge, coupé en morceaux (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 249 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 614.8 g
- Sód
- 1.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papillote de poulet au citron, boulgour au poireau
25min
Cabillaud vapeur au paprika, quinoa et courgettes
30min
Poulet méditerranéen
2 godz. 50 min
Rôti de porc, sauce au miel et carottes
1 Std. 20 Min
Poulet et ratatouille au romarin
40min
Riz pilaf aux poivrons et au bœuf haché
30min
Poulet cacciatore et pâtes
55 Min
Riz au poulet et chorizo
35 min
Pilaf de quinoa au poulet et carottes
25min
Filet mignon à la provençale
55 Min
Riz mexicain au bœuf et au chorizo
30min
Courgette farcie au jambon
50min