Purée de pommes de terre-poireaux, sauce aux quenelles

Purée de pommes de terre-poireaux, sauce aux quenelles

3.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Purée de pommes de terre-poireaux
  • 300 g de poireaux en morceaux
  • 700 g de pommes de terre à chair farineuse épluchées, en morceaux (1 cm)
  • 300 g de lait entier
  • 1 c. à café de sel
  • 50 g de beurre en morceaux
  • ¼ c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
Sauce aux quenelles
  • ½ cube de bouillon de viande
  • 150 g d'eau
  • 200 g de demi-crème à sauce, 25% de matière grasse
  • 400 g de quenelles de chair à saucisse
  • 1 pincée de sel selon les goûts
  • 1 pincée de poivre selon les goûts
  • 20 g de ciboulette fraîche ciselée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 623 kcal / 2602 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...