Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao

Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao

4.5 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Piernikowe muffiny
  • 110 g oleju kokosowego płynnego
  • 100 g melasy
  • 125 g mleka
  • 150 g syropu klonowego
  • 10 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 jajko
  • 125 g śmietany, 12% tłuszczu
  • 240 g mąki pszennej
  • 110 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • skórka otarta z pomarańczy (z 1 szt.)
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
    3 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • cukier trzcinowy do posypania
Nocna owsianka z masłem orzechowym i nasionami chia
  • 140 g płatków owsianych, górskich
  • 400 g napoju migdałowego, niesłodzonego
    400 g mleka
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 20 g nasion chia
  • 60 g miodu
  • 85 g masła orzechowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1166.7 kcal / 4881.4 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 49.1 g
Węglowodany 165.6 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 30.2 g
Sód 1052.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...