Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
TM5 TM6

Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao

4.5 (60 ocen)

Składniki

Piernikowe muffiny

  • 110 g oleju kokosowego, płynnego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g melasy
  • 125 g mleka
  • 150 g syropu klonowego
  • 10 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 jajko
  • 125 g śmietany, 12% tłuszczu
  • 240 g mąki pszennej
  • 110 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • skórka otarta z pomarańczy (z 1 szt.)
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • cukier trzcinowy, do posypania

Nocna owsianka z masłem orzechowym i nasionami chia

  • 140 g płatków owsianych, górskich
  • 400 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 20 g nasion chia
  • 60 g miodu
  • 85 g masła orzechowego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
20544 kJ / 4906.9 kcal
Białko
107.5 g
Węglowodany
663.8 g
Tłuszcz
216.4 g
Błonnik
32.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy