
Urządzenia i Akcesoria
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Piernikowe muffiny
-
110 g oleju kokosowego płynnego
-
100 g melasy
-
125 g mleka
-
150 g syropu klonowego
-
10 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
1 jajko
-
125 g śmietany, 12% tłuszczu
-
240 g mąki pszennej
-
110 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
-
skórka otarta z pomarańczy (z 1 szt.)
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
cukier trzcinowy do posypania
Nocna owsianka z masłem orzechowym i nasionami chia
-
140 g płatków owsianych, górskich
-
400 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
20 g nasion chia
-
60 g miodu
-
85 g masła orzechowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1166.7 kcal /
4881.4 kJ
Białko
23.2 g
Tłuszcz
49.1 g
Węglowodany
165.6 g
Błonnik
9.9 g
Tłuszcz nasycony
30.2 g
Sód
1052.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska