Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao

Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao

4.5 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Piernikowe muffiny
  • oleju kokosowego płynnego
    110 g
  • melasy
    100 g
  • mleka
    125 g
  • syropu klonowego
    150 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • jajko
    1
  • śmietany, 12% tłuszczu
    125 g
  • mąki pszennej
    240 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    110 g
  • sody oczyszczonej
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • skórka otarta z pomarańczy (z 1 szt.)
  • cynamonu, mielonego
    2 łyżeczki
    3 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
  • imbiru, suszonego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kardamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukier trzcinowy do posypania
Nocna owsianka z masłem orzechowym i nasionami chia
  • płatków owsianych, górskich
    140 g
  • napoju migdałowego, niesłodzonego
    400 g
    400 g mleka
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    10 g
  • nasion chia
    20 g
  • miodu
    60 g
  • masła orzechowego
    85 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1166.7 kcal / 4881.4 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 49.1 g
Węglowodany 165.6 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 30.2 g
Sód 1052.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...