
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 jajko
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego - 180 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
-
150
g czerwonych porzeczek, świeżych
lub 150 g czerwonych porzeczek, świeżych mrożonych, uprzednio rozmrożonych, dobrze odsączonych
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 114.2 kcal / 477.7 kJ
- Białko
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Sód
- 45.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Ciastka Speculoos
3 godz.
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Lody agrestowe
8 godz. 45 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 godz. 10 min
Ciasteczka czekoladowo-miętowe
1 godz. 50 min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min