Urządzenia i Akcesoria
Ciastka z czerwoną porzeczką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
24 sztuki
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 jajko
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
180 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
150 g czerwonych porzeczek, świeżych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, dobrze odsączonych150 g czerwonych porzeczek, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
45.3 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
477.7 kJ /
114.2 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paj (pie) z jeżynami
1 Std. 35 Min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 Std. 10 Min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 Std. 10 Min
Ciasteczka w słoiku
40 Min
Ciasteczka czekoladowo-miętowe
1 Std. 50 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 Std. 30 Min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 Min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.
Ciastka na myślenie
45 Min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min