Urządzenia i Akcesoria
Ciastka z czerwoną porzeczką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
24 sztuki
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 jajko
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
180 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
150 g czerwonych porzeczek, świeżych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, dobrze odsączonych150 g czerwonych porzeczek, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
45.3 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
477.7 kJ /
114.2 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6, TM7)
1 godz. 35 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM5)
1 godz. 35 min
Muffinki z whisky i czekoladą
1 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Ciasteczka w słoiku
40 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min