Erbsensuppe mit Würstchen

Erbsensuppe mit Würstchen

4.7 78 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Schinkenspeck, gewürfelt durchwachsen (siehe Tipp)
    240 g
  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Knollensellerie in Stücken
    200 g
  • Kartoffeln in Stücken
    300 g
  • Porree in Ringen
    300 g
  • Schälerbsen grün oder gelb (siehe Tipp)
    400 g
  • Wasser
    1800 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    4 geh. TL
    4 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Majoran, getrocknet
    2 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Brühwürstchen (à 100 g)
    8
    8 geräucherte Mettwürstchen, (Mettenden)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 555 kcal / 2314 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...