Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fettine di lonza di maiale (60 g cadauna circa)
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 8 fette di pancetta (80 g circa)
- 50 g di formaggio tipo Fontina, a bastoncini (1 cm circa)
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino rosso passito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1423.5 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1h
Corona di pan di pizza
4 Std.
Risotto alla monzese
35min
Lonza, salsicce e cipolle
50 Min
Pollo, formaggio e prosciutto
30 menit
Arrosto di lonza con purè di patate
1 Std. 30 Min
Torta di rose
2 Std.
Pollo, pancetta e olive
35min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1 godz. 35 min
Kalács (Pane ungherese)
3 Std.
Frico con speck
50 Min
Manzo all'olio con polentina bianca
3 Std.