!["Uccellini scappati" "Uccellini scappati"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f5e2e1ab-fdc5-421d-a25c-2c71f9996d23/Derivates/be52e38a-e27b-4ff1-966b-52f1b3e6df11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fettine di lonza di maiale (60 g cadauna circa)
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 8 fette di pancetta (80 g circa)
- 50 g di formaggio tipo Fontina, a bastoncini (1 cm circa)
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino rosso passito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1423.5 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frico con speck
50 dk
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Involtini di lonza, radicchio e pancetta
1h
Involtini di manzo con patate
1h 40 min
Lonza, salsicce e cipolle
50 dk
Scaloppine di vitello al limone
25 min
Filetto ai funghi
1h
Filetto di maiale con crema di funghi
35 min
Costine in umido
1h 20min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1h
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1h
Lonza alla senape
1sa 5 dk