![Sformato di riso con brie e cotto Sformato di riso con brie e cotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8C2EE755-FD56-44DC-AD46-09FC4DEB145F/Derivates/5A0F2846-EFD3-4B95-BD15-EC16B28DE383.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di burro
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di riso Arborio
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 uova
- 200 g di prosciutto cotto a fette
- 200 g di formaggio tipo Brie a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 Min
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 Min
Torta di riso basmati gratinata
1 Std. 5 Min
Torta di patate e mais
1h 50min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 godz. 50 min
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
50 Min
Crocchette di riso al forno
1 godz. 35 min
Plumcake salato con formaggio di capra e noci
55 Min
Crostatine ai piselli e prosciutto (senza glutine)
2h 30min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1 Std. 20 Min
Muffin salati allo speck (senza glutine)
50 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.