Sformato di riso con brie e cotto

Sformato di riso con brie e cotto

3.7 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di burro
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di riso Arborio
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 uova
  • 200 g di prosciutto cotto a fette
  • 200 g di formaggio tipo Brie a fettine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 596 kcal / 2494 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 37.3 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...