![Flank steak with horseradish cream sauce Flank steak with horseradish cream sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8fd3273-f192-44f6-9a44-d4b966df102e/Derivates/d8ab7f53-fd15-4928-ada6-f7ed3f2aec66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mustard marinade
- 1000 g beef flank, sinew removed (see Tips)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 2 garlic cloves
- 50 g Worcestershire sauce
- 50 g olive oil
- 1 tbsp French mustard
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
Horseradish cream sauce
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g crème fraîche (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 30 g horseradish cream
- 1 tsp French mustard
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3655.3 kJ / 870.3 kcal
- Białko
- 71.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 708.4 mg
Alternatywne przepisy
Bourbon pork ribs
5u. 50min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 35 min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3 Std. 35 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5h 15min
Buffalo chicken wings
45min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40p
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7u. 25min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2 Std. 20 Min
Baked Crab Dip
15 min
Grilled potato salad with pangrattato
40p