Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 hueso de caña (aprox. 150 g)
- 100 g de tocino entreverado curado
- 200 g de morcillo de ternera
- 150 g de lacón (previamente desalado durante 24 h)
- 1500 g de agua
- 1 chorizo asturiano
- 1 morcilla asturiana
- 400 g de berza de hoja lisa limpias y en trozos de aprox. 3x3 cm
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de patatas chascada
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1675 kJ / 401 kcal
- Białko
- 25.63 g
- Węglowodany
- 20.84 g
- Tłuszcz
- 23.87 g
- Błonnik
- 4.45 g
Alternatywne przepisy
Pote gallego de repollo
2 godz. 40 min
Caldo gallego exprés
30 min
Patatas a la riojana
40 min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Sopa de judías rojas
35 min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2h
Sorropotún cántabro con chicharro
40 min
Garbanzos con fideos y mejillones
20min
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Judías blancas con patatas y compango
1sa 35 dk
Fabes con almejas
30 min
Crema de andaricas
50 min