Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 300 g de agua
- 250 g de chirlas frescas
- 4 lomos de bacalao desalado (180-200 g c/u)
- 70 g de pimiento rojo en juliana
- 50 g de leche
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 38.96 g
- Węglowodany
- 2.84 g
- Tłuszcz
- 15.35 g
- Błonnik
- 0.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao fresco con ajada
30 min
Berenjenas rellenas de bacalao
1h
Bacalao con langostinos
1h
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 min
Sepia al ajillo
25min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Calamares encebollados
1h
Lubina en salsa de salmorreta
25min
Bacalao en salsa verde
30 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min