Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 cucharaditas de harina
- 500 g de almejas frescas (puestas a remojo en agua con sal durante 15 minutos)
- 100 g de sidra
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 705 kJ / 169 kcal
- Białko
- 7.69 g
- Węglowodany
- 4.16 g
- Tłuszcz
- 13.48 g
- Błonnik
- 0.23 g
Alternatywne przepisy
Champiñones con jamón y gambas
20 Min
Sepia al ajillo
25 min
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Coquinas al ajillo
1 Std.
Coquinas con tomate
1 Std.
Revolconas con pulpo
45 min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Champiñones en vinagre
35 Min
Mejillones al vino
30 min
Gambas al ajillo
15 Min
Arroz con bogavante
1 Std.