Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 lomos de merluza (sin piel ni espinas)
- 1 diente de ajo
- 15 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el cestillo)
- 250 g de agua
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 corazones de alcachofa frescos en cuartos
- 1 cubito de caldo de pescado congelado (receta básica)
- 1 cucharada de harina de arroz precocida casera (receta básica)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 685 kJ / 164 kcal
- Białko
- 13.57 g
- Węglowodany
- 7.11 g
- Tłuszcz
- 8.95 g
- Błonnik
- 2.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min
Merluza a la gallega
40 min
Merluza al vapor de almejas
30 min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 min
Lubina a la sal con patatas
30 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Merluza con patatas
40 min
Bacalao en salsa verde
30 min
Rodaballo con patatas panadera
40 min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Rodaballo al vapor con uvas
30 min
Salmón y brócoli con bechamel
15 Min