Wersje kompatybilne
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 1 diente de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 40 g de brandy
- 800 g de agua
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 250 g de almejas frescas
- 100 g de cebolla
- 70 g de tomate
- 20 g de puerro
- 150 g de champiñones
- 700 g de patatas chascadas en trozos
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 30 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1168 kJ / 279 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 487.2 mg
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 menit
Potaje de vigilia
30 min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 Min
Patatas guisadas con gambones
1j
Potaje de sepia con garbanzos
40 min
Alubias con gambas
20 min
Sopa marinera asturiana
30 min
Garbanzos con almejas para dos
50 menit
Fabes con pulpo
45 Min
Fabes con almejas
30 min
Arroz caldoso para dos
1h 10 min
Sopa de pescado y arroz
45 Min