Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Stängel Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 2 Schalotten
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 250 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ¼ Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 25 g Schmand
- 40 g Lachs, geräuchert, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frühkartoffeln mit Flusskrebsen und Dill-Gurken-Creme
40min
Buttermilch-Lachs-Suppe
45min
Kartoffelsuppe mit geräuchertem Lachs
35 min
Nordische Minestrone
30 min
Lachsfrikadellen mit Gurkensalat
1 Std. 15 Min
Fenchel-Lachs-Suppe
35 min
Tomatensuppe mit Hähnchen
45min
Pasta mit Tomatenbutter und Kabeljau
35 min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40min
Lachs-Linguine
30 min
Risotto mit Lachs und Tomaten
50 min