
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
1300 g czerwonych buraków nieobranych
-
oliwa z oliwek do skropienia buraków
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
500 g pomarańczy bez białych błonek, bez pestek
-
200 g cukru trzcinowego
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
300 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
431.1 kcal /
1803.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
105.1 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
255.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z winogron
30 Min
Ketchup z dyni
40 Min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 Min
Musztarda z gruszek
1 Std. 20 Min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 Min
Konfitura z dyni
40 Min
Hummus z dyni
1 Std.
Żółty ketchup
45 Min
Dżem z jabłek i winogron
45 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 Std. 30 Min