Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą

Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą

4.3 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 słoiki

Składniki

  • 1300 g czerwonych buraków nieobranych
  • oliwa z oliwek do skropienia buraków
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 500 g pomarańczy bez białych błonek, bez pestek
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 300 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 431.1 kcal / 1803.8 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 105.1 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 255.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...