Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
TM6 TM5

Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą

4.4 (18 ocen)

Składniki

  • 1300 g czerwonych buraków, nieobranych
  • oliwa z oliwek, do skropienia buraków
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 500 g pomarańczy, bez białych błonek, bez pestek
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 300 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1803.8 kJ / 431.1 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
105.1 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
12.4 g
Sód
255.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy