Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
1300 g czerwonych buraków nieobranych
-
oliwa z oliwek do skropienia buraków
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
500 g pomarańczy bez białych błonek, bez pestek
-
200 g cukru trzcinowego
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
300 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
255.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
1803.8 kJ /
431.1 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
105.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Agrestowy chutney
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Surowy dżem z truskawek z nasionami chia (dieta raw)
13 godz. 15 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min