Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
TM6 TM5

Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą

4.3 ( 19 ocen )

Składniki

  • 1300 g czerwonych buraków nieobranych
  • oliwa z oliwek do skropienia buraków
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 500 g pomarańczy bez białych błonek, bez pestek
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 300 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
431.1 kcal / 1803.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
105.1 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
255.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy