Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive
-
1
c. à café de paprika fumé, moulu
lub 1 c. à café de paprika doux en poudre - 40 g de mélasse
- 1 c. à soupe de sauce Worcestershire (opcjonalnie)
- 1 c. à café de moutarde
- 500 g de tomates concassées en conserve
- 550 g de haricots borlotti, en conserve, égouttés (poids net égoutté)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 754.7 kJ / 179.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tam Hua (Haricots verts thaïs aux cacahuètes)
15min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1h
Cassoulet de haricots au pesto de noix
4 godz. 30 min
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Potée de haricots fumés
30min
Boulettes de seitan et sauce aux câpres
1h 15min
Burger végétarien à la betterave
3sa 25 dk
Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)
30min
Chili sans viande
1h
Couscous d'orge aux légumes d'hiver
1h 20 min
Curry au tofu fumé
40min
Boulgour à l'orientale
35min