Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive
-
1
c. à café de paprika fumé, moulu
lub 1 c. à café de paprika doux en poudre - 40 g de mélasse
- 1 c. à soupe de sauce Worcestershire (opcjonalnie)
- 1 c. à café de moutarde
- 500 g de tomates concassées en conserve
- 550 g de haricots borlotti, en conserve, égouttés (poids net égoutté)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 754.7 kJ / 179.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Chakchouka aux merguez et pois chiches
35min
Epigrammes d'agneau tandoori, polenta au cumin
4h 40 min
Curry au tofu fumé
40min
Gulai de seitan et légumes
50min
Cassoulet de haricots au pesto de noix
4h 30min
Boulettes de seitan et sauce aux câpres
1 Std. 15 Min
Tam Hua (Haricots verts thaïs aux cacahuètes)
15 Min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1 Std. 30 Min
Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)
30min
Potée de haricots fumés
30min
Gigantes d'haricots blancs et bouillon de tomate
45min