Crêpes aux épinards, sauce au yaourt

Crêpes aux épinards, sauce au yaourt

4.4 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • ½ botte de ciboulette fraîche hachée grossièrement
  • ½ bouquet de menthe fraîche haché grossièrement
  • 250 g de yaourt à la grecque, 0% m.g
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 130 g de farine semi-complète (T80)
  • 1 œuf
  • 250 g de lait écrémé
  • 100 g de pousses d'épinards frais
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 218 kcal / 922 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...