Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti
- 1500 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 150 g di grano saraceno decorticato (cottura 15 minuti)
- 200 g di spinaci baby freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 903.5 kJ / 216 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie
50 dk
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1 Std. 10 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 dk
Zuppa di lenticchie e zucca
45 dk
Minestra di cereali e verdure invernali
50 dk
Minestra di cereali e ceci
45 dk
Zuppa di lenticchie rosse
50 dk
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 dk
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 dk
Minestra di grano saraceno e cicoria
55min
Zuppa di quinoa
35 dk
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 godz. 5 min