Insalata di riso e verdure

Insalata di riso e verdure

3.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di riso basmati precedentemente sciacquato
    250 g
  • di acqua
    600 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di carote novelle a pezzi
    200 g
  • di peperoni a pezzi (2 cm)
    100 g
  • di olive nere in quarti
    10
  • di capperi dissaltati
    1 cucchiaio
  • foglie di basilico fresche lavate, asciugate e sminuzzate
    5
  • arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
    1
  • cipolla bianca a pezzi
    1
  • gambi di sedano a pezzi
    2
  • di olio extravergine di oliva
    3 cucchiai
  • peperoncino serrano privato dei semi e a dadini
    ½
    ½ peperoncino piccante fresco, privato dei semi e a dadini (o secco)
  • di pepe bianco macinato a piacere
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 288 kcal / 1211 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...