Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de farine
- 200 g de noisettes décortiquées
- 200 g de sucre en poudre
- 220 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 œufs
- 5 g de levure chimique
- 1 citron jaune non traité
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
- 25 g de mascarpone, très froid
- 30 g de miel liquide
- sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2722 kJ / 655 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
Alternatywne przepisy
Cake aux poires très épicé
1h 10 min
Gâteau à l'orange
1h
Cake à la vanille
1h
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35 min
Cake gourmand à l'amande
3u. 40min
Cake aux figues
1h 10 min
Cake marbré chocolat et courge
1h 45 min
Gâteau aux framboises et aux noisettes
1h
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min
Gâteau fondant aux noix
40 min