Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 300 g di farina di segale
- 300 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 1 cucchiaino di semi di finocchio
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 1 pizzico di fieno greco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1749 kJ / 418 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 74.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantuccini di Prato
1h
Ricciarelli
7 godz.
Chips di mais con crema di fagioli
1 godz. 20 min
Pane al rosmarino e salvia
18h
Pane croccante
1h
Donuts alle patate dolci
1 Std. 30 Min
Injera (pane eritreo fermentato)
48 godz. 35 min
Pane australiano con burro dolce
45min
Gnudi toscani
40 min
Schiacciatina
2h 20min
Sgabei
3h
Castagnaccio
1h