![Panna cotta allo yogurt greco e pesche Panna cotta allo yogurt greco e pesche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4D73A4A7-316B-46AF-B5AB-2CB56CF1C0EE/Derivates/5ffac5f3-c1fe-49e6-8eda-a20d3fc6841e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 250 g di panna (35% di grassi)
- 100 g di latte intero
- 200 g di yogurt greco
- 60 g di zucchero
- 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
Coulis alle pesche
- 500 g di pesche nettarine, sbucciate e in quarti
- 50 g di zucchero
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6 godz. 30 min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 分钟
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 Std. 20 Min
Bavarese al mandarino
4 Std. 45 Min
Panna cotta
6 godz. 30 min
Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi
6 Std. 20 Min
Panna cotta ai mirtilli
6 godz. 30 min
Coulis di fragole
20 分钟
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4 Std. 25 Min
Panna cotta al caffè
4 Std. 20 Min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5小时 30 分钟
Mousse al lime con cremoso alle fragole
3hod. 30min