Torta alle albicocche con crumble

Torta alle albicocche con crumble

4.4 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 fette

Składniki

Pasta sablée
  • 125 g di burro a tocchetti (1 cm circa) + q.b. per imburrare
  • 125 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 125 g di mandorle pelate
  • 125 g di zucchero di canna
  • 1 uovo
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio di farina di semola di grano duro rimacinata
  • 500 g di albicocche sciroppate sgocciolate e asciutte (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 532 kcal / 2229 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 55.5 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...