Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sablée
- 125 g di burro a tocchetti (1 cm circa) + q.b. per imburrare
- 125 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 125 g di mandorle pelate
- 125 g di zucchero di canna
- 1 uovo
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di farina di semola di grano duro rimacinata
- 500 g di albicocche sciroppate, sgocciolate e asciutte (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2229 kJ / 532 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti cegliesi
1sa 10 dk
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1sa 10 dk
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Torta pesche, cannella e menta
1 godz.
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Plumcake ai marroni
1 godz.
Crostata albicocche e lamponi
1h 20min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Torta Palpiton
1h 30min
Crostata mele e cannella
1h 20min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min