![Roggenbrot (pane austriaco) Roggenbrot (pane austriaco)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bac3674f-1930-46ba-a571-a28d293fcc2d/Derivates/bfad9500-1fe3-4853-8854-7d6d8d6a9e34.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0
- 350 g di farina di segale
- 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di segale
3h 20min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Pane alle banane, miele e mandorle
2 Std. 40 Min
Pani alla segale
2 Std. 40 Min
Treccia di grano saraceno alle noci
5 Std. 10 Min
Pane all'orzo
2 godz. 45 min
Pane integrale con muesli
4h
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Pita
4h
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min