Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
-
250
g di castagne, lessate e pelate (vedere consigli)
lub 250 g di castagne precotte - 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 4 tuorli
- 200 g di crema di marroni
Salsa al cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 30 g di latte
- 30 g di burro
- 150 g di latte condensato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbetto di pere
15 Min
Sorbetto di arancia
8h 25min
Zabaione allo spumante
15 Min
Sorbetto veloce di frutta fresca
10 Min
Gelato alla vaniglia
12h
Monte bianco
1sa
Gelato al gambo di finocchio
3 godz. 25 min
Gelato al Primitivo di Manduria
24h 30 min
Sorbetto alla mela verde
20 min
Minestra di castagne
1 Std. 40 Min
Crema allo yogurt e gelatina ai cachi
2 Std. 30 Min
Mousse di cachi
2 Std. 10 Min