![Crema allo yogurt e gelatina ai cachi Crema allo yogurt e gelatina ai cachi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5f97559f-a3a0-421e-8dc4-f90b4b4715d2/Derivates/927ed423-1549-4b7b-a3ad-6c83cc9acd35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di succo di arancia
- 8 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 250 g di cachi, la polpa a pezzi
- 20 g di vino passito
- 30 g di zucchero
Crema alla ricotta
- 200 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 200 g di yogurt greco, intero
- 40 g di zucchero
- granella di nocciole q.b. per guarnire
- 4 - 6 foglioline di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi
1 Std.
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4j 30 menit
Crème caramel cocco e banana
5 godz.
Blanc manger
7 godz.
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3 godz. 45 min
Cheescake al caco mela
8 Std.
Yogurt al latte di cocco
15 godz.
Tiramisù allo zabaione
7 godz.
Panna cotta alle mandorle
6h 30min
Cheesecake alla crema catalana
4h
Torta zucca, cocco e arancia
1 Std. 30 Min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 Std. 20 Min