Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di succo di arancia
- 8 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 250 g di cachi, la polpa a pezzi
- 20 g di vino passito
- 30 g di zucchero
Crema alla ricotta
- 200 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 200 g di yogurt greco, intero
- 40 g di zucchero
- granella di nocciole q.b. per guarnire
- 4 - 6 foglioline di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbetto di pere
15min
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20min
Pavlova con pere all'arancio
Brak ocen
Madeleine salate salame e verdure
35min
Salsa rubra
30min
Piccole cheesecake al pistacchio e mango
2h 30min
Gelato ai cachi
15min
Cheesecake alla zucca
7 godz. 30 min
Tagliatelle cinesi con tacchino in salsa di prugne
1h 30min
Gelato alle castagne
10 godz. 30 min
Confettura di carote
1h 5min
Mousse di cachi
2h 10min