Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- ½ stecca di vaniglia i semini estratti
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 40 g di fecola di patate
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 90 g di uova
- 200 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 100 g di cioccolato fondente
- 50 g di codette di cioccolato
- 100 g di confettura di albicocche
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 763.5 kJ / 182.5 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Biscotti friabili al burro
2 Std. 30 Min
Biscotti di frolla alle mandorle con confettura di ciliegie
1 godz. 40 min
Biscotti alla panna
55 Min
Biscotti alle nocciole e crema gianduia (senza uova)
1 Std. 30 Min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1 godz. 20 min
Canestrelli
1sa 50 dk
Crostata con rose di mele
2 godz.
Tortini mandorle e more
55 Min
Fagottini ripieni di frutta e timo
40 Min
Cruffin (TM6)
4h 30min
Biscotti alle nocciole glassati
1h