Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pizzichi di sale
- 800 g di radicchio rosso di Verona rosso di Treviso, in quarti (nel senso della lunghezza)
- 300 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di zucchero
- 100 g di acqua
- 100 g di aceto di vino bianco
- 100 g di uvetta, ammollata in acqua e strizzata
- 50 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Contorno di verza
35min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Cavolo rosso stufato
45min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 分钟
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40min
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Porri in agrodolce al Varoma
30 分钟
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5 min
Asparagi alla parmigiana
50 分钟
Carote al Marsala
25min