![Radicchio in saor Radicchio in saor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4CFD70E-E20F-4FB1-983F-AFFD5FAD0B10/Derivates/F42C486F-1DAD-44C5-9184-5275978E02FA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di radicchio rosso di Treviso, in quarti (nel senso della lunghezza)
- 4 pizzichi di sale
- 300 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di zucchero
- 100 g di acqua
- 100 g di aceto di vino bianco
- 100 g di uvetta, ammollata in acqua e strizzata
- 50 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di radicchio, uvetta e pinoli
15 min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Puntarelle alla romana
15 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 min
Insalata finocchi e sedano con lime e pepe rosa
10min
Carciofi alla maremmana
40 min
Contorno di verza
35 min
Cavolo rosso stufato
45min
Melanzane trifolate
40 min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Zucchine alla menta
30 min