Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
TM5 TM6

Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)

4.6 (98 ocen)

Składniki

  • 70 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di patate a pezzi
  • 240 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati (peso netto)
  • 350 g di acqua
  • 10 g di sale
  • 1 cucchiaino di curry in polvere
  • 200 g di code di mazzancolle sgusciate e pulite
  • 40 g di gherigli di noci tritati

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1410 kJ / 337 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
29.4 g
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy