Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 melanzane viola
Sugo di pomodoro
- 60 g di cipolla dorata a pezzi
- 50 g di carota a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
Melanzane
- olio di arachidi q.b.
Terminare la preparazione
- 250 g di mozzarella a pezzi
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato, a pezzi (stagionatura 36 mesi)
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1368.8 kJ / 327.2 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al forno vegan
1 Std.
Lasagne classiche
2h
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 Min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Lasagne al forno
2 godz. 30 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Parmigiana di melanzane
2h
Melanzane alla siciliana
1h 15min
Spaghetti alla "Norma"
1 Std. 30 Min
Lasagna di zucchine
2h
Lasagne alla bolognese
3 Std.
Pasta al forno classica
1 Std. 30 Min