Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de riz basmati
- 350 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes, émietté
- 2 - 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 10 champignons de Paris frais à farcir (très gros)
- 25 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de gorgonzola
- 50 g de crème fraîche
- 1 bouquet de persil frais, équeuté et réserver quelques feuilles pour la finition
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 540.8 kJ / 129.6 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gratin de champignons
30 min
Tartelette au chèvre et aux oignons
50 min
Quiche endive, moutarde et camembert
1 godz. 30 min
Gratin d'oignons et de poireaux en brick
1h
Lasagne chèvre-courgette
1h
Pommes de terre farcies au pesto
45 min
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13u. 30min
Cannelloni au brocciu
1h
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min
Lasagnes champignons-fromage
1h 15min
Tarte chèvre, pomme et oignon
2h 15min
Minigalettes aux champignons
1 godz. 45 min